امروز در موبایل سنتر، به روز رسانی سیستم عامل اندروید را به شما آموزش می دهیم و نکات آن را نیز بیان می کنیم. آپدیت سیستم عامل، یک اقدام ضروری است که باگ های گوشی های هوشمند را برطرف کرده و سیستم آن را ارتقا می دهد. اندروید به عنوان یکی از دو سیستم عامل اصلی و پر طرفدار موبایل، هر چند وقت یک بار بروز رسانی جدیدی را برای برخی از مدل ها ارائه می دهد.
معمولا هر بار، تعدادی از گوشی ها در برندهای مختلف، نسخه جدید را دریافت نمی کنند و رفته رفته از دور خارج می شوند. آپدیت کردن موبایل اصولا کار سختی نیست. اما نکاتی دارد که باید مد نظر داشته باشید. برای بهبود عملکرد گوشی خود و نیز دسترسی به قابلیت های جدیدتر، راهنمای به روز رسانی سیستم عامل اندروید را مطالعه کنید.
روش های به روز رسانی سیستم عامل اندروید
شاید جالب باشد بدانید که آپدیت کردن اندروید در گوشی ها و تبلت ها به چند روش انجام می شود. این کار یا به صورت دستی با استفاده از Frame-ware انجام می شود و یا به صورت ROM. بسیاری از کاربران پیش از آن که مطمئن شوند نسخه جدید اندروید برای گوشی آنها ارائه شده است یا خیر، رام آن را دانلود و نصب می کنند. این روش خطرات و معایب خاص خود را دارد و ممکن است به گوشی آسیب برساند. روش معمول تر این است که به روز رسانی سیستم عامل اندروید از طریق firmware انجام شود؛ یعنی همان که به شما آموزش می دهیم.
بکاپ گرفتن از اطلاعات پیش از آپدیت سیستم عامل اندروید
به روز رسانی اندروید معمولا باعث پاک شدن برنامه ها و اطلاعات ذخیره شده روی گوشی نمی شود. با این حال بهتر است برای اطمینان، از اطلاعات خود بکاپ بگیرید. شما می توانید برای بکاپ گرفتن از گوشی اندرویدی خود، فایل های مورد نظرتان را در رایانه یا لپ تاپ ذخیره کنید. همچنین می توانید از منوها و گزینه های خود گوشی که به صورت اتوماتیک عمل بک آپ گیری را انجام می دهند استفاده کنید. همچنین اگر میخواهید آپدیت خودکار برنامه های اندروید را غیر فعال کنید می توانید این مطلب را بخوانید.
مراحل به روز رسانی اندروید در گوشی های مختلف
روند به روز رسانی سیستم عامل اندروید در گوشی های برندهای مختلف یکسان است. تنها تفاوت احتمالی، این است که برخی از گزینه ها در مدل ها و برندهای مختلف، ممکن است یکسان نباشند؛ اما مفهوم گزینه ها یکسان است. برای آپدیت کردن انواع گوشی های سامسونگ، سونی، هواوی، ال جی و … به ترتیب زیر عمل کنید:
- وارد بخش تنظیمات گوشی شوید.
- گزینه About یا در مورد گوشی را انتخاب کنید. این گزینه معمولا در پایین ترین بخش منوی تنظیمات قرار دارد.
- حالا گزینه آپدیت های سیستم را فشار دهید تا دستگاه شروع به جستجو برای بروز رسانی جدید کند.
- اگر نسخه جدید اندروید برای گوشی شما ارائه شده باشد، پس از چند دقیقه، گزینه ای با مفهوم بروز رسانی نمایش داده می شود.
- پیش از شروع فرایند به روز رسانی سیستم عامل اندروید، حتما مطمئن شوید که اینترنت مورد استفاده شما سرعت کافی داشته و قطع نمی شود.
- بهتر است حافظه گوشی را چک کرده و مطمئن شوید که بیشتر از یک گیگابایت فضای خالی دارد.
- موبایل خود را کاملا شارژ کنید؛ پروسه آپدیت معمولا زمان بر است و به هیچ عنوان نباید در حین انجام آن، گوشی خاموش شود.
- پس از شارژ کردن گوشی و اطمینان از سرعت بالای شبکه اینترنت، کلید آپدیت را فشار دهید.
- اجازه دهید تا فرایند بروز رسانی اندروید انجام شود و در این حین، هیچ کاری با گوشی انجام ندهید.
- پس از دانلود نسخه آپدیت شده، گوشی باید restart شود تا برای نصب نسخه جدید اندروید آماده گردد.
- پس از پایان دانلود، دکمهٔ restart & install را بزنید.
- پس از پایان نصب نسخه جدید، فرایند به روز رسانی سیستم عامل اندروید به پایان می رسد و می توانید از گوشی خود با فضایی جدید لذت ببرید.
- برخی از کارشناسان تعمیر موبایل در مرکز سخت افزار ایران، به کاربران توصیه می کنند که پس از آپدیت سیستم عامل، گوشی خود را ریست فکتوری کنند تا عملکرد روان تری داشته باشد.