فضای ابری چیست و چگونه کار می‌کند؟

فضای ابری

بسیاری از کاربران همیشه برای ذخیره کردن داده ها و اطلاعات مختلف شان با مشکل مواجه می شوند. کمبود فضای ذخیره سازی همیشه یک چالش مهم برای کاربران گوشی های هوشمند، کامپیوتر های شخصی، لپ تاپ و تبلت و … است. خصوصا این که روند افزایشی بسیاری در حجم داده های تولیدی مشاهده می شود. از این رو تمرکز بسیار اصلی شرکت های غول دنیای فناوری بر توسعه فضاهای ذخیره سازی و روش های بهینه شده جهت ذخیره کردن هر چه بهتر و سریع تر داده ها بوده است. فضای ابری راه حل دنیای مدرن مبتنی بر گسترش فناوری است که به نوعی جایگزین روش های محدود قبلی یعنی ذخیره سازی در فلش و هارد دیسک شده است.

البته فضای ذخیره سازی ابری در بسیاری از موارد هنوز به عنوان یک روش اصلی در نظر گرفته نمی شود، اما به نظر می رسد فضای ابری بتواند در آینده اصلی ترین گزینه برای ذخیره سازی امن و راحت حجم بسیار بالایی از اطلاعات باشد. در ادامه بیشتر با این فضای ذخیره سازی، کاربرد ها، مزیت ها و مشکلات آن آشنا خواهیم شد.

تعریف فضای ابری

این فضای ذخیره سازی را به عنوان یک فضای ذخیره سازی به صورت آنلاین می شناسند. این فضای ذخیره سازی درست مانند یک هارد یا فلش مموری غول پیکر عمل می کند. هاردی که ظرفیت بسیار بالا و نامحدودی دارد و توسط شرکت های بزرگی همچون گوگل، دراپ باکس و آیکلود ارائه داده می شود.

در نتیجه می توانید از فضای ذخیره سازی ابری هر یک از این شرکت ها برای ذخیره آنلاین داده های مختلفی همچون فیلم و عکس و اسناد مختلف استفاده کنید. در کنار این غول های فناوری، شرکت های بزرگ و کوچک مختلفی نیز نرم افزار های خود را به صورت متصل به فضای کلود ارائه داده و در دسترس کاربران قرار می دهد. به این مراکز ذخیره داده دوردست می توان از طریق اینترنت دسترسی پیدا کرد و هر فایلی را در آن جا ذخیره کرد.

تاریخچه ظهور فضای ابری

شروع ایده طراحی فضای ذخیره سازی کلودی در دهه پنجاه میلادی بوده است. در آن زمان یک سری کامپیوتر غول پیکر وجود داشتند که همگی تحت نظر یک سیستم ذخیره سازی مشترک مادر بودند. کاربران در این فضای مشترک و متصل داده ها را ذخیره کرده و به اشتراک می گذاشتند و تمام پردازش ها به این طریق روی داده ها انجام می شود. اما این ایده اصلی نبود.

در طراحی مدرن فضای ابری امروزی مجموعه ای از سیستم های کامپیوتری بزرگ در قالب یک اکوسیستم واحد طراحی شده اند که به هم متصل اند و مجموعه ای از کاربری های مورد نیاز از قبیل ذخیره اطلاعات، ارسال و دریافت اطلاعات و قابلیت استفاده از برخی نرم افزار ها را در اختیار کاربران قرار می دهند. این سرویس ها به صورت استفاده از راه دور در دسترس اند. نکته مهم در خصوص استفاده از فضای ذخیره سازی ابری این است که بدون نصب می توان از این فضا ها استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: طراحی جدید منوی استارت ویندوز 10

فضای ابری چگونه داده ها را ذخیره می کند؟

برای ذخیره سازی داده ها در فضای ذخیره سازی ابری، به یک سرور داده نیاز است. حداقل وجود یکی از این سرور ها ضروری است. در ادامه سیستم باید به اینترنت وصل باشد تا داده های مورد نظر کاربر چه به صورت دستی و چه خودکار به سمت این سرور هدایت شود. حال در ادامه همین داده انتقال یافته به سرور داده به چندین سرور دیگر هم ارسال شده تا افزونه افزوده شود.

حال اطلاعات مورد نظر در یک فضای ابری ذخیره می شوند و از این به بعد به صورت آنلاین در دسترس کاربر قرار دارد. با این حال در سیستم های پیشرفته تر ابری، به صورت همزمان از تعداد بسیار زیادتری از سرور های داده استفاده می شود تا به این ترتیب قابلیت اشتراک گذاری، انتقال و ذخیره داده ها، سرعت ذخیره سازی و دسترسی به این فایل ها و اطلاعات سریع تر و راحت تر شود.

انواع فضاهای ابری شامل چند دسته می شوند؟

اگر بخواهیم این فضاهای ذخیره سازی ابری را دسته بندی کنیم، باید بگوییم آن ها شامل دو دسته اصلی استقرار ها و دسته سرویس ها می شوند. خود استقرار ها به چهار گروه تقسیم بندی شده و در مقابل نیز سرویس ها خود سه دسته مختلف را تشکیل می دهند.

انواع فضاهای ابری

گروه استقرار ها

فضای ابری خصوصی

یکی از انواع فضای ابری طراحی شده، نوع خصوصی آن است که این نوع در واقع برای استفاده در یک سازمان یا شرکت اختصاصی و منحصر به فرد در نظر گرفته شده و با این هدف طراحی شده است. این سیستم ابری اختصاصی برای این سازمان در بیرون از خود سازمان مستقر است. برای مدیریت آن هم می توان از داخل سازمان و هم به صورت برون سپاری به یک شرکت متخصص آن را مدیریت کرد.

فضای ابری همگانی

یکی از عمومی ترین فضاهای ذخیره سازی ابری، نوع فضای ذخیره سازی ابری همگانی است که استفاده از آن برای همه آزاد است. برای مثال می توان به دراپ باکس یا گوگل درایو اشاره کرد که به سازمان خاصی محدود نشده و همه امکان دسترسی به آن را دارند.

فضای ابری هیبریدی

دسته دیگر فضاهای ذخیره سازی ابری، نوع هیبریدی است. این سیستم از ترکیب فضای ذخیره سازی خصوصی با همگانی به وجود می آید و به این ترتیب یک سازمان یا شرکت می تواند هر دوی فضاها را در اختیار کاربران خود قرار دهد. این نوع فضای ابری خصوصا برای زمانی کاربرد دارد که یک شرکت در حال گسترش خدمات و سرویس های خود باشد.

فضای ابری اجتماعی

دسته چهارم از انواع فضای ذخیره سازی ابری از نوع استقرار، نوع اجتماعی است. این مربوط به زمانی است که چند شرکت و سازمان به صورت مشترک یک فضای ابری خصوصی را با هم دیگر به اشتراک می گذارند. این حالت را می توان نوعی فضای ابری عمومی یا همگانی هم در نظر گرفت. با این تفاوت که تنها در دسترس بخش مشخص شده ای از جامعه ( سازمان ها و شرکت ها ) است.

سرویس های ابری

دسته دیگر سرویس ها هستند که خود به سه زیر مجموعه مجزا تقسیم بندی می شوند. در این جا خدمات دسته بندی شده و به انواع خدمات پایه ای، زمینه سازی و نرم افزاری دسته بندی می شوند.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره ویندوز دیفندر 

خدمات پایه ای

این مربوط به زمانی است که خدمات ارائه شده شامل یک سری خدمات پایه ای مانند پردازش ابری یا پهنای باند شوند. فضای ابری آمازون از نوع پایه ای است.

خدمات زمینه سازی

این مربوط به زمانی است که سرویس های فضای ابری برای توسعه نرم افزار ها در اختیار کاربران قرار می گیرد. به همین دلیل هم به آن ها خدمات زمینه سازی گفته می شود. در این جا کاربران بدون نیاز به هر گونه نصب نرم افزار یا تهیه سخت افزار به خصوصی، از این خدمات زمینه سازی ابری برای توسعه نرم افزاری استفاده می کنند.

خدمات نرم افزاری

این مربوط به زمانی است که کاربران می خواهند از نرم افزار ها و برنامه هایی که روی فضای ابری قرار دارند، استفاده کنند. این سرویس یکی از پرکاربرد ترین و محبوب ترین سرویس های ابری در جهان است. برای مثال برنامه ها و پلتفرم های انلاین مانند نت فلیکیس از جمله این سرویس های نرم افزاری بر پایه کلود است که کاربران از آن استفاده می کنند.

استفاده از فضای ذخیره سازی ابری چه مزیت هایی دارد؟

استفاده از این سرویس ذخیره سازی آنلاین مزیت های بسیار زیادی دارد که موجب می شود این سیستم ذخیره سازی نسبت به سایر فضاهای ذخیره سازی مانند هارد و فلش برتری های زیادی داشته باشد:

  • امکان دسترسی به فضای ابری در هر زمان و مکانی فراهم است و برای آن تنها به یک اتصال اینترنت نیاز است
  • امنیت فضاهای ذخیره سازی ابری بسیار بالاست و از این رو سازمان ها و شرکت های کوچک و بزرگ با خیالی راحت می توانند از خدمات و سرویس های ابری استفاده کنند، بدون این که نگران درز و نشت اطلاعات شان باشند. از همه مهم تر این که در خصوص این فضاهای ذخیره سازی هیچ جای نگرانی در مورد از دست رفتن داده ها و عدم دسترسی به آن در صورت خرابی سرور داده وجود ندارد. تمام اطلاعات دارای یک نسخه پشتیبان هستند
  • استفاده از این فضای ذخیره سازی مقرون به صرفه است
  • از طریق فضای ذخیره سازی ابری انتقال و به اشتراک گذاری داده ها بسیار راحت است و عملکرد آن به صورت اتوماتیک است
  • این سرویس بسیار مقیاس پذیر است و کار با آن در هر اندازه بسیار راحت است
  • این فضای ذخیره سازی بسیار قدرتمند است و به هیچ کسی تعلق ندارد
  • افزایش روزافزون برنامه ها و سرویس هایی که از فضای ابری استفاده می کنند مزیت مهمی برای این فضای ذخیره سازی آنلاین است.

معایب و مشکلات استفاده از فضای ذخیره سازی آنلاین ابری

در کنار تمام مزیت های ذکر شده برای استفاده از سرویس ها و خدمات فضای ابری، مشکلاتی هم در این خصوص وجود دارد. اولین مورد نیازمند بودن استفاده از سرویس های این فضا به اینترنت است که همین می تواند در مواردی محدودیت ساز شود. در بسیاری از سازمان ها ممکن است این فضای ذخیره سازی فاقد حریم خصوصی باشد و افراد زیادی به اطلاعات ذخیره شده دسترسی داشته باشند.

درست است که سرویس های عمومی مانند گوگل درایو و … رایگان و مقرون به صرفه اند، اما در این میان یک سری خدمات پیشرفته تر و برتر ابری نیز وجود دارند که دریافت آن ها می تواند بسیار گران باشد. معمولا این سرویس های خاص برای یک سری اهداف تجاری به خصوص طراحی شده اند. در حال حاضر هر شرکت مبتنی بر فناوری مانند مایکروسافت، ای او اس و گوگل سرویس ابری مخصوص به خود را دارد و در اختیار کاربران قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: ابزار Ipconfig در ویندوز

آینده فضای ذخیره سازی ابری

این سرویس های ابری به نظر می رسد روز به روز در حال گسترش هستند و شرکت ها و کسب و کار های متعدد ریز و درشتی از آن برای ذخیره سازی داده ها استفاده می کنند. این سرویس بسیار کاربردی می تواند تمامی ساختار ذخیره سازی اطلاعات و ارتباطات را تغییر دهد.

تمام مشخصات و کاربری هایی که این فضای ابری دارد نشان دهنده این است که اهمیت و وابستگی به این سرویس های ابری روز به روز در حال افزایش است و در آینده این سرویس های ابری حرف های بسیار زیادی برای گفتن خواهند داشت.

البته در این خصوص طراحان فضاهای ذخیره سازی ابری باید روی برخی نقطه ضعف های این سرویس ها کار کنند. برای مثال باید آن ها را به سطح قابل قبولی از امنیت داده برسانند. در نهایت به نظر می رسد فضای ذخیره سازی ابری در تعامل با اینترنت اشیا دنیا را در آینده در بر بگیرد و همه چیز را تحت سلطه خود درآورد.

Rate this post

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تعمیر تلویزیون ال جی در محل
نمایندگی تعمیر تلویزیون ال جی در تمامی مناطق ایران
پست های اخیر