هر آن چه که باید در مورد برق کشی ساختمان بدانیم

یکی از اصلی ترین و مهم ترین مراحل در ساختمان سازی، انجام برق کشی ساختمان است. این کار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید حتما بر اساس اصول حرفه ای انجام شود. سیم کشی ساختمان می تواند در کیفیت زندگی ساکنین و همچنین در کیفیت و بهینه تر بودن ساختمان تاثیر زیادی داشته باشد. در صورتی که به نحوه برق کشی توجه نشود یا این کار توسط افرادی با دانش و تجربه کم انجام شود، ممکن است این برق کشی اشتباه خطر ساز شده و مشکلات و خساراتی را به دنبال داشته باشد. بنابراین در برق کشی ساختمان باید حتما مهارت کافی وجود داشته باشد و اصول و نکاتی را در این زمینه دنبال کرد تا هیچ مشکلی در سیستم برقی کشی سازه مورد نظر به وجود نیاید.

برق کشی ساختمان

چه روش هایی برای برق کشی ساختمان وجود دارد؟

امروزه با توجه به پیشرفت هایی که در حوزه ساخت و ساز و مهندسی به وجود آمده است، روش هایی که برای انجام سیم کشی ساختمان وجود دارد نیز تنوع بیشتری یافته و می توان متناسب با نوع سازه، بهترین روش را برای انجام این کار انتخاب کرد. روش ها را می توان از ابعاد مختلف مد نظر قرار داد. اما بر اساس اصول برق کشی ساختمان، این کار به دو روش کلی و اصلی انجام می شود. یکی از آنها برق کشی روکار است و دومی نیز برق کشی توکار. انتخاب هر یک از این روش ها برای سیم کشی سازه ها بر اساس نوع پروژه و ساختمان و کاربردی که سازه مورد نظر دارد انجام می شود.

برق کشی روکار

یکی از روش های انجام برق کشی ساختمان ها، روش برقی کشی روکار است. در این روش همانطور که از نام آن هم مشخص است، تمامی سیم کشی ها از روی دیوار رد می شوند و در نتیجه می توان آنها را با چشم دید. در ادامه برای این که این سیم کشی های روکار در معرض دید نباشند و ظاهری نامناسب به ساختمان ندهند، از داکت برای پوشاندن تمامی سیم ها و کابل ها استفاده می شود. مزیت استفاده از این روش این است که در صورت بروز هر گونه مشکلی در برق کشی سازه، می توان به راحتی به آنها دسترسی یافت و مشکل را سریع تر برطرف کرد.

برق کشی توکار

در برق کشی ساختمان یکی دیگر از روش هایی که به صورت رایج مورد استفاده قرار می گیرد، روش برق کشی توکار است. در این روش که کاملا بر عکس روش روکار است، تمامی سیم ها و برق کشی ها از داخل دیوار ها رد شده اند و روی آنها با گچ و سیمان پر می شود. در نتیجه سیم ها و کابل ها دیده نمی شوند و در معرض دید نیستند. معمولا از این روش بیشتر در ساختمان های مسکونی استفاده می شود، چرا که ظاهری مناسب تر و زیبا تر دارند.

مهم ترین اصول برق کشی ساختمان

برای برق کشی یک ساختمان باید به صورت حرفه ای و اصولی این کار را انجام داد. در این خصوص موارد متعددی وجود دارد که به عنوان یک برق کش باید از آنها آگاه بود. اما برای آشنایی اولیه می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:

  • یکی از موارد مهم این است که لوله هایی که باید برای برق کشی استفاده شوند باید در زمان نصب شدن خالی باشند.
  • نکته مهم بعدی رعایت نسبت قطر داخلی لوله ها به دسته سیم هاست که باید این نسبت حداقل 1.3 باشد.
  • در انجام لوله کشی ها نباید از لوله بر استفاده کرد.
  • نوع برق کشی را متناسب با نوع پروژه انتخاب کنید.
  • ابزار مورد استفاده برای برق کشی را به نحو درست انتخاب کنید.
  • بهتر است برای ایجاد سوراخ ها و روزنه ها در دیوار ها و کف از دستگاه های هیلتی که عملکرد چرخشی دارند استفاده کرد.
  • باید از سیم های تک مفتولی که عایق روی آنها از نوع پی وی است برای سیم کشی های ساختمانی استفاده کرد
  • به هیچ عنوان سیم های مورد استفاده در برق کشی ساختمان را برای ایجاد یک اتصال الکتریکی دور هم نپیچانید.

مراحل انجام برق کشی در ساختمان

برای انجام برق کشی ساختمان باید یک سری مراحل را دنبال کرد. اول از همه این که باید در اولین مرحله و قبل از انجام هر کاری، مانند کف سازی و کاشی کاری، نقشه برق ساختمان را تهیه و آماده کرد. در ادامه باید مسیر لوله ها را شیار زد و قوطی کلیدها را نیز تراز کرد و سپس آنها را کنده کاری کرد. در مرحله بعدی باید قسمت هایی که قرار است روشنایی های سقفی در آنجا تعبیه شوند را سوراخ کرد. مرحله بعدی مربوط به نصب لوله های برق است. سپس باید روی آنها را پوشاند. مرحله بعدی مربوط به کارهایی است که باید بعد از کف سازی و کاشی کاری انجام داد. از جمله این مراحل می توان به سیم گذاری در لوله های پولیکا، کابل کشی برق و تلفن، انجام دادن اتصال های سر سیم ها و عایق کاری کل اتصالات اشاره کرد. در نهایت نیز بعد از انجام نقاشی و تکمیل کف ساختمان، باید تمامی کلید و پریزها را نصب کرد و ترمینال ها را روی سر سیم ها بست. لوله زیر سینی برق را بسته و پایه سینی برق را نیز روی دیوار نصب کنید. این موارد به صورت مختصر، مراحل سیم کشی ساختمان را توضیح می دهند و جزئیات کار بسیار بیشتر است.

برای برق کشی در ساختمان به موارد زیر توجه کنید

در اینجا به صورت مختصر اصول و مراحل برق کشی ساختمان را بررسی کردیم. اما کلیات کار بسیار بیشتر و جزئی تر است و موارد بیشتری را شامل می شود. برق کشی در ساختمان ها کاری بسیار تخصصی است و بهتر است حتما برای انجام آن به یک برق کار حرفه ای ساختمان مراجعه کرد. در صورتی که تمایل دارید کار سیم کشی ساختمان را شخصا انجام دهید نیز باید حتما از دوره های تخصصی برق ساختمان استفاده کرده یا این که از یک کارشناس حرفه ای در این زمینه کمک بگیرید. انجام هر گونه اشتباهی در این زمینه می تواند دردسرها و حتی خطرات بسیاری را به همراه داشته باشد.

Rate this post

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تعمیر تلویزیون ال جی در محل
نمایندگی تعمیر تلویزیون ال جی در تمامی مناطق ایران
پست های اخیر