تاکنون با خودتان فکر کردهاید که چه چیزی باعث میشود، خیلی راحت با استفاده از کامپیوتر یا لپ تاپ به اینترنت وصل شوید و با بالا و پایین کردن صفحات وب کلی عشق و حال کنید؟ درواقع این کارت شبکه است که موجب میشود، کامپیوتر یا لپ تاپ شما به راحتی به اینترنت متصل شود؛ بنابراین چرخ زدن در گوگل و شبکههای اجتماعی را مدیون کارت شبکه هستید. برای اینکه بیشتر با کارت شبکه و با نکاتی درمورد خرید کارت شبکه آشنا شوید به شما پیشنهاد میکنیم که ادامه این مطلب را که درخصوص راهنمای خرید کارت شبکه است از دست ندهید.
صفر تا صد راهنمای خرید کارت شبکه
همانطور که اشاره کردیم، کارت شبکه برای اتصال یک کامپیوتر یا لپ تاپ به اینترنت طراحی شده است؛ البته این جمله لزوماً به این معنا نیست که تنها بر روی کامپیوتر و لپ تاپ از کارت شبکه استفاده میشود، بلکه در حال حاضر بر روی هر دستگاه هوشمندی برای اتصال به اینترنت از کارت شبکه استفاده میشود مانند: ماشین لباسشویی هوشمند یا یخچال فریزر هوشمند که بر روی آنها کارت شبکه نصب است تا به راحتی به اینترنت متصل شوند.
نکته حائز اهمیت دیگر درمورد کارت شبکه این است که کارت شبکه حتماً نباید یک کیت یا برد فیزیکی باشد، بلکه میتواند به صورت آنبرد باشد. منظور از کارت شبکه آنبرد، کارت شبکهای است قسمتی از مادربرد که شامل یک یا دو چیپ، مقاومت و خازن است، میتواندکنترلر آن کارت شبکه در نظر گرفته شود. در کل کارت شبکه یا به صورت سیمی است یا به صورت بیسیم؛ البته نوع سومی هم وجود دارد که کارت شبکه USB میباشد. کارت شبکه سیمی، رابط بین کابل شبکه و خود کامپیوتر است؛ درصورتی که کارت شبکه بیسیم یا وایرلس، رابط بین امواج الکترومغناطیسی و کامپیوتر است.
با سختافزار کارت شبکه آشنا شوید
اکنون که به خوبی با کارت شبکه آشنا شدید، تصمیم داریم در ادامه راهنمای خرید کارت شبکه ، شما را با سختافزاری که برای ساخت کار شبکه مورد استفاده قرار گرفته است، آشنا کنیم. مهمترین قسمت سختافزاری کارت شبکه، چیپ آن است که به هسته مرکزی کارت شبکه نیز معروف است چراکه وظیفه آن دریافت، ارسال و سینک کردن تمامی دادهها و اطلاعات است. علاوهبر این چیپ کارت شبکه، میتواند با اسلات کامپیوتر نیز در ارتباط باشد. البته تنها برخی از کارتهای شبکه از یک چیپ به عنوان هسته مرکزی برخوردار هستند که با اسلات کامپیوتر در ارتباط است؛ برخی دیگر از کارتهای شبکه که پیشرفتهتر هستند، دارای دو چیپ هستند که از یک چیپ جداگانه برای ارسال و دریافت دادهها استفاده میکنند و از یک چیپ دیگر نیز برای ارتباط با اسلات کامپیوتر. سایر اجزای سختافزاری کارت شبکه به شرح زیر هستند:
- چیپ حافظه فلش EEPROM: ذخیرهکننده آدرس فیزیکی کارت شبکه
- آی سی: واسط بین کارت شبکه و اسلات PCI کامپیوتر
- چیپ مرکزی: برقراری ارتباط بین سیگنال الکتریکی ارسالی یا دریافتی از کابل شبکه و آی سی کنترلر اسلات PCI
- فیلتر سیگنال ورودی: حذف نویز و ایزوله کردن سیگنال
عملکرد کارت شبکه چگونه است؟
عملکرد کارت شبکه به این شکل است که سیگنال الکتریکی که از کابل شبکه میرسد را دریافت کرده و آن را به دیتای قابل فهم برای کامپیوتر تبدیل میکند. درصورتی که کارت شبکه از نوع بیسیم یا وایرلسی باشد، سیگنال الکترومغناطیسی را دریافت کرده و آن را به زبان قابل فهم کامپیوتر تبدیل میکند. البته برعکس این حالات نیز وجود دارد به گونهای که کارت شبکه سیمی اطلاعات موجود در کامپیوتر را به سیگنال الکتریکی تبدیل میکند.
انواع کارت شبکه را بشناسید
اکنون زمان آن رسیده است که با انواع کارت شبکه آشنا شوید از اینرو تصمیم داریم در ادامه راهنمای خرید کارت شبکه شما را با انواع کارت شبکه آشنا کنیم.
-
کارت شبکه سیمی
کارت شبکه سیمی به صورت اینترنال داخل کامپیوتر نصب میگردد؛ به گونهای که داخل کیس و روی اسلات PCI EXPRESS جا زده میشود.
-
کارت شبکه بیسیم یا وایرلس
درصورتی که قصد داشته باشید یک کامپیوتر رومیزی را به صورت بیسیم به اینترنت یا وای فای متصل کنید به یک کارت شبکه بیسیم یا همان کارت شبکه وایرلسی نیاز دارید. کارت شبکه بیسیم نیز مانند کارت شبکه سیمی درون اسلات PCI EXPRESS قرار میگیرد و موجب میشود که کامپیوتر شما به لپ تاپی تبدیل شود که وای فای دارد.
-
کارت شبکه USB
کارت شبکه USB هم میتواند به شکل سیمی باشد و هم به صورت بیسیم؛ به گونهای که یک سمت نوع سیمی آن دارای کابل USB است که به راحتی میتوان آن را مستقیماً به لپ تاپ متصل کرد و سمت دیگر آن نیز دارای پورتی مخصوص اتصال کابل شبکه است. نوع بیسیم آن نیز از طریق USB به سیستم متصل میشود.
یکی از مهمترین نکات در راهنمای خرید کارت شبکه این است که کارتهای شبکه USB با ورژن USB 2 محدودیت سرعت دارند پس از خرید آنها صرف نظر کنید و اگر قصد دارید کارت شبکه USB بخرید به سراغ نوع USB 3.0 آن بروید.
تخصصیترین مرکز جهت نصب، طراحی، پیادهسازی و برطرف کردن مشکلات نرمافزاری و سختافزاری شبکه، مرکز طراحی شبکه است. متقاضیان طراحی شبکه میتوانند ضمن دریافت مشاوره از کارشناسان مرکز طراحی شبکه از طریق راههای ارتباطی که در همین وب سایت قرار داده شده است با این مرکز تماس برقرار کنند. علاوهبر این با مراجعه حضوری درخواست خود را مبنی بر استفاده از خدمات نصب، طراحی، اجرا، حل مشکلات نرمافزاری و سختافزاری شبکه ثبت کنند تا تکنسینهای مرکز طراحی شبکه در اسرع وقت به آدرس مورد نظر اعزام شوند.