اگه اطلاعات خیلی محدودی در مورد سیستم ساختاری لپ تاپ ها و کامپیوترها داشته باشین، بدون شک با مادربرد و اهمیت اون آشنا هستین. این قطعه در عملکرد سیستم نقش اساسی داره و کارشناسای تعمیر مادربرد، اونو به عنوان قلب کامپیوتر میشناسن. می تونیم اینطوری بگیم که همه ی بخش های مهم سیستم از جمله: کارت گرافیک، رم و … روی مادربرد قرار دارن و خرابی این قطعه، می تونه کار همه ی بخش های سیستم رو مختل کنه.
شما به عنوان یه کاربر، باید بدونین که چرا مادربرد خراب میشه و چه عواملی رو کار این قطعه تاثیر میذارن. وقتی این دلایل رو بشناسین، هم می تونین تا حد امکان ازشون جلوگیری کنین و هم در صورت بروز، به موقع اونها رو برطرف کنین. در ادامه می تونین تجربیات کارشناس های مجرب ما در نمایندگی تعمیرات مادربرد مرکز سخت افزار ایران رو در مورد دلایل خرابی مادربرد مطالعه کنین و از این موارد مطلع بشین.
علائم از کار افتادن مادربرد
خب قبل از این که در مورد دلایل از کار افتادن مادربرد صحبت کنیم، بد نیست علائم و نشانه های خرابی این قطعه رو بشناسین. اگه علی رغم روشن کردن سیستم، هیچ اتفاقی نیفتاد و دستگاه روشن نشد، یا چراغ روشن شد و فن شروع به کار کرد، اما صفحه نمایش روشن نشد، این یعنی مادربرد درست کار نمیکنه. شنیدن صدای هارد دیسک هم به عنوان یکی دیگه از علامت های خرابی این قطعه در نظر گرفته میشه.
اگه هر کدوم از این نشونه ها رو در سیستم لپ تاپ یا کامپیوتر خودتون مشاهده کردین، باید بلافاصله اقدام به بررسی و تعمیر مادربرد در یک مرکز معتبر کنین. فراموش نکنین که طولانی شدن مشکلات این قطعه، می تونه به مرور زمان، رو بخش های دیگه ی دستگاه هم تاثیر منفی بذاره و اونا رو از کار بندازه؛ بنابراین بهتره در اسرع وقت مادربرد رو بررسی و تعمیر کنین. همکارای ما در نمایندگی مادربرد می تونن تو این زمینه به شما کمک کنن.
مهم ترین دلایل خرابی مادربرد
به عنوان بخشی از مهم ترین دلایل خرابی مادربرد، باید به عوامل زیر اشاره کرد:
1. جریان کشیدگی
یکی از اصلی ترین دلایل خرابی مادربرد جریان کشیدگی هست. خب ساختار مادربرد طوریه که وسایل متعددی بهش متصل میشن. برای این منظور، چندتا درگاه مختلف روی مادربرد تعبیه شده که هر کدوم از اونها، توان مشخصی رو ارائه میدن. حالا گاهی وسیله ی جانبی که به مادربرد متصل شده، نیاز به توان بیشتری داره و یا ممکنه دچار ایراد یا اختلالی باشه.
این مساله باعث میشه جریان بیشتری از مین برد کشیده بشه و در نتیجه، مادربرد دچار جریان زدگی بشه. مثلا وقتی شما از فن، حافظه های جانبی یا کارت های غیر مجاز و بی کیفیت توی لپ تاپ یا کامپیوترتون استفاده می کنین، ممکنه چنین مشکلی به وجود بیاد. جریان زدگی باعث میشه که مادربرد از کار بیفته و حسابی خرج روی دستتون بذاره.
2. قطعه سوختگی
قطعه سوختگی یکی دیگه از دلایل خرابی مادربرد هست که بعضا اتفاق میفته و این قطعه رو به کلی از کار میندازه. سوختن قطعات مادربرد، میتونه شامل بخش هایی از جمله: Chipset، چیپ I/O، مدارهای تغذیه، حافظه و … بشه. معمولا مواردی مثل استفاده از منابع تغذیه غیر استاندارد یا غیر متناسب با کامپیوتر، خرابی شیارهای گسترش، اتصال وسایل جانبی غیر استاندارد به درگاه های COM,LPT,PS2 و استفاده از قطعات غیر استاندارد، باعث بروز قطعه سوختی در مادربرد میشه
3. قطعه پریدگی
شاید اصطلاح قطعه پریدگی رو شنیده باشین؛ به عنوان یکی از دلایل خرابی مادربرد، این اصطلاح به شرایطی اشاره داره که در اثر عدم دقت در اسمبل کردن سیستم، باز کردن سیستم یا Disassemble، حمل و نقل و موارد مشابه، اجزای مادربرد از جاشون در میان یا جدا میشن. همچنین کارشناس های تعمیر motherboard، وقتی برد مدار چاپی (PCB) آسیب میبینه هم میگن که مادربرد دچار قطعه پریدگی شده
4. ترکیدگی، نشت و تغییر حالت خازن
مادربرد یه سری خازن الکترولیت داره که به نوسانات برق و نوسان های خروجی منابع تغذیه حساس هستن. این خازن ها گاهی ممکنه در اثر همین مواردی که اسم بردیم، بترکن، تغییر حالت بدن یا دچار نشتی بشن. این مساله به عنوان یکی از مهم ترین دلایل خرابی مادربرد شناخته میشه. علامت مشخصه ی اون هم به وجود اومدن برآمدگی هایی در پوسته ی خارجی خازن هست که بعضا با نشست مواد داخل خازن به صورت سولفاته شدن همراه میشه.
سایر دلایل از کار افتادن مادربرد
اما خراب شدن و از کار افتادن مادربرد، علاوه بر موارد ذکر شده، دلایل دیگه ای هم داره. به عنوان مثال، سوختگی SLOT های حافظه یکی از این دلایله که معمولا به خاطر استفاده از ماژول های حافظه غیر استاندارد، یا نصب اشتباه ماژول ها در شکاف حافظه اتفاق میفته. ایرادات صوتی که به خاطر استفاده از اسپیکرها و هدست های غیر استاندارد به وجود میان هم می تونن باعث خرابی مدار صدا بشن که به دنبال اون، عملکرد مادربرد دچار ایراد میشه.
به عنوان آخرین مورد از دلایل خرابی مادربرد هم باید به ایرادات شیارهای گسترش گرافیک اشاره کنیم. استفاده از کارت های گرافیک غیر استاندارد و عدم نصب صحیح این کارت ها در شکاف AGP یا PCI-Eبه اونها صدمه میزنه و این صدمه، در نهایت باعث خرابی و از کار افتادن مادربرد میشه.
آیا گرد و غبار می تواند باعث خرابی مادربرد شود؟
گردوغبار تاثیر مستقیمی بر خرابی این قطعه ندارند؛ اما تجمع شدید آنها طی مدتی طولانی در اتصالات الکتریکی مادربرد اختلال ایجاد میکند یا باعث داغی بیشازحد سیستم میشود. نظافت و نگهداری منظم لپتاپ میتواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند.
نمایندگی مادربرد
مدیریت مرکز سخت افزار ایران، همیشه به نیازهای کاربران عزیز توجه داشته و در راستای برطرف کردن اونها حرکت کرده. با توجه به تعداد بالای کاربرای مادربرد و اهمیت این قطعه در سیستم های کامپیوتری، این مرکز اقدام به راه اندازی نمایندگی مادربرد کرده. این نمایندگی شامل بخش های فروش و تعمیرات هست و تخصصی ترین خدمات رو توی این حوزه ها به کاربرا ارائه میده. شما میتونین انواع مدل های مادربرد های ایسوس، ام اس آی، دل، گیگابایت، آزراک و … رو به صورت اورجینال خریداری کنین.
همچنین همکارای ما با تکیه بر تجربه ی بالاشون و با استفاده از پیشرفته ترین ابزار و متدهای تعمیراتی روز دنیا، انواع مشکلات مادربرد شما رو به بهترین شکل برطرف می کنن. نمایندگی مادربرد به شما کاربران عزیز این اطمینان رو میده که محصول مورد نظرتون رو به بهترین شکل ترمیم کنه و در اختیارتون قرار بده.
یک پاسخ
سلام سیستم قبلا من هنگام روشن کردن صدای بوق. بوق میده و حدود نیم ساعت میبره تا روشن بشه و بالا بیا .الان دیگه روشن نمیشه و بالا نمیاد .ممنون میشم راهنمایی بفرمایید