گچ کاری ساختمان

 گچ کاری ساختمان از جمله مراحل اصلی نازک کاری است که علاوه بر محیط داخلی برای فضای بیرون نیز مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از گچ ‌کاری این است که یک سطح کاملاً صاف و سفید روی ملات خاک و گچ گذاشته شود. به طوری که پس از اتمام کار لایه‌ ای از پودر سفید گچ سطح سقف و دیوارهای بنا را پوشش دهد.

بعضی از افراد گچ‌ کاری را با گچ بری اشتباه می ‌گیرند، در حالی که این دو متفاوت هستند. گچ بری‌ ها به طرح‌ های تزئینی خاص روی سقف و نما می گویند. این عملیات پس از اتمام گچ‌ کاری و برای زیباسازی سطوح انجام می پذیرد.

گچ کاری ساختمان

مراحل گچ کاری ساختمان

گچ کاری ساختمان عملیاتی تخصصی است که تنها افراد با تجربه و حرفه‌ ای از عهده انجام آن برمی آیند. چنانچه مراحل این کار به طور اصولی پیش برود، در نهایت یک سطح صاف و زیبا ایجاد می شود. تیم امداد کار آماده هستند تا در این زمینه حرفه ‌ای ‌ترین خدمات را به مشتریان محترم ارائه دهند. به طور کلی مراحل گچ کاری بنا به شرح ذیل است:

با خواندن این مقاله دانش خود را به روز نگاه دارید: هر آن چه که باید در مورد برق کشی ساختمان بدانیم

مرحله اول : آماده سازی سقف و دیوار

پیش از هر اقدامی آلودگی ‌ها و ناهمواری ‌های روی سطوح مورد نظر را کاملاً پاک کنید. به این منظور کلیه منافذ موجود در سقف‌ ها و دیوارها را با استفاده از سنگ و کلوخ پر نمایید. با این کار در نهایت یک سطح کاملاً صاف و یک دست به وجود می آید. البته جهت افزایش کیفیت گچ کاری از قبل باید برای اجرای سقف مورد نظر مصالحی همچون کناف و رابیتس استفاده شده باشد.

مرحله دوم : آماده کردن ملات

پس از صاف کردن سطوح دیوار و سقف اکنون باید به سراغ آماده کردن ملات گچ بروید. با کیفیت بودن ملات  تاثیر بسیار زیادی در گچ کاری بنا دارد. به این منظور نخست در یک استانبولی مقداری آب بریزید. سپس گچ را به آهستگی به آن اضافه نمایید. اجازه دهید مخلوط مورد نظر حدود یک دقیقه در همین حالت بماند. سپس با استفاده از دست یا میکسر گچ را با آب به دقت ترکیب کنید.

می‌ توانید برای راحتی کار و صرفه ‌جویی در انرژی خود از میکسرهای برقی استفاده نمایید. فرآیند هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا ذرات خشک و پودری گچ کاملاً در آب حل شده و یک ملات یکنواخت به دست آید.

مرحله سوم : ماله کشی

گام بعدی در گچ کاری ساختمان ماله کشیدن است. در این مرحله ملات گچ آماده شده به روی سطح دیوار یا سقف انتقال می یابد. استادکاران عملیات ماله کشی را با استفاده از ماله یا کاردک مخصوص انجام می‌ دهند. به این صورت که ماله از قسمت پایین در جهت بالا کشیده می ‌شود. سپس با یک فشار نسبی گچ برداشته شده روی دیوار یا سقف قرار می ‌گیرد.

مرحله چهارم: شمشه یا لیسه کشی

در قدم آخر به منظور صاف شدن سطوح ضروری است شمشه را روی دیوارها و سقف بکشید. توجه داشته باشید که این کار را بلافاصله پس از ماله کشی و با اعمال یک فشار ثابت انجام دهید.‌ اگر مرحله لیسه کشی به تاخیر بیفتد، گچ خشک می شود، لذا شمشه تأثیرات لازم را نخواهد داشت.

گچ کاری پاششی

امروزه نوع خاصی از گچ کاری وجود دارد که به شیوه ای مدرن و از طریق دستگاه‌ های مخصوص انجام می‌ گیرد. در گچ کاری پاششی یا همان مدرن نخست باید مقداری آب را درون میکسر دستگاه بریزید، بعد از آن پودر گچ را به محفظه بیفزایید. دقت کنید که میزان پودر گچ باید حدوداً دو برابر آب باشد.

پس از این که عملیات میکس کردن گچ با آب پایان یافت، ملات آماده شده را از طریق دستگاه روی سطوح بپاشید. ناگفته نماند برای گچ کاری ساختمان به روش مدرن به دو نفر نیاز است. یکی از این افراد لوله دستگاه را می‌ گیرد و شخص دیگر عملیات شمشه کشی را انجام می ‌دهد.

گچ کاری پاششی

نکات مهم در زمینه گچ کاری بناها

توجه داشته باشید که پودر گچ در بعضی افراد منجر به ایجاد واکنش ‌های آلژیک می‌ شود. به همین دلیل بهتر است حتماً از ماسک و دستکش استفاده کنید. همچنین خالی کردن آهسته کیسه حاوی گچ سبب می گردد ذرات کمتری از پودر گچ در هوا پراکنده شود. علاوه بر رعایت نکات ایمنی، برای این که عملیات گچ کاری نتیجه مطلوبی داشته باشد، ضروری است یک سری فاکتورها را مدنظر قرار دهید. از جمله این نکات می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آب و گچ را به درستی مخلوط نمایید

برای تهیه یک ملات با کیفیت حتما باید پودر گچ را به آب بیفزایید. این کار کمک می ‌کند دانه ‌های گچ به سرعت در آب حل شوند و ملات یکنواختی به دست آید.

  • زمان آماده شدن ملات را به درستی تشخیص دهید

بسیار مهم است که بتوانید زمان آماده شدن ملات را تشخیص بدهید. به این منظور می‌ توانید از یک تکه چوب استفاده کنید. چوب مورد نظر را به حالت ایستاده در ملات بگذارید، چنانچه چوب نیفتاد نشان می ‌دهد که ملات آماده شده است.

  • ملات را به اندازه مورد نیاز تهیه کنید

نکته مهم در گچ کاری ساختمان این است که ملات پس از سپری شدن حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه سفت می ‌شود. این ماده سفت دیگر قابل استفاده نیست. به همین دلیل توصیه می‌ شود ملات را به اندازه نیاز خود تهیه کنید.

نکات مهم در زمینه گچ کاری بناها

فاکتورهای موثر بر هزینه گچ کاری

محاسبه هزینه ‌های مربوط به گچ ‌کاری کار چندان دشواری نیست. برای کسب اطلاع در این زمینه کافی است با استادکاران مجموعه امداد کار مشاوره داشته باشید. در هر صورت بد نیست بدانید مؤلفه‌ های مختلفی هزینه گچ‌ کاری بناها را تحت تاثیر قرار می ‌دهند. از جمله مهم ‌ترین این پارامترها موارد زیر هستند:

  • مساحت سطوح

هرچه متراژ سطوح بیشتر و مدت زمان اجرای پروژه طولانی ‌تر باشد، به همان نسبت قیمت نهایی افزایش پیدا می ‌کند. زیرا در این حالت نیاز است مواد اولیه زیادتری را تهیه نمایید و دستمزد بیشتری را به گچ ‌کار بپردازید.

 

  • محل اجرای گچ کاری

محل اجرای گچ کاری هم در محاسبه قیمت ‌ها در نظر گرفته می ‌شود. برای مثال در شهرهای مختلف ‌نرخ های متفاوتی برای نازک کاری ساختمان وجود دارد. ضمن این که دستمزد گچ کاری روی سقف ساختمان با دیوارها یکی نیست. علاوه بر آن معمولا استادکاران برای گچ‌ کاری روی سطوح صاف و ناصاف دستمزدهای متفاوتی را طلب می ‌کنند.

 

  • دستمزد گچ کار

میزان تخصص استادکار و سابقه کاری او یکی دیگر است عواملی است که قیمت گچ کاری ساختمان را بالا و پایین می ‌برد.

 

  • روش گچ‌ کاری

همان طور که گفته شد، گچ‌ کاری بناها به دو روش سنتی و پاششی انجام می‌ گیرد. در تکنیک پاششی هزینه ‌های نهایی افزایش می‌ یابد؛ زیرا به غیر از پرداخت دستمزد استادکار باید هزینه زیادتری را بابت خرید گچ پاششی بپردازید.

Rate this post

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *