یخ زدن یا برفک زدن کولرگازی مشکلی نسبتا رایج است که در بخش های مختلف این دستگاه اتفاق می افتد. مثلا ممکن است ببینید که کمپرسور کولر شما برفک زده و ندانید که باید چه کنید تا دیگر چنین صحنه ای را نبینید. گاهی پنل بیرونی و کندانسور یخ می زنند و باعث نگرانی شما می شوند. اما امروز به بررسی دلایل برفک زدن لوله برگشت کولر گازی پرداخته ایم.
البته پیش تر در خصوص یخ زدن کولر گازی به صورت جامع صحبت کرده بودیم که می توانید از مقاله های مرتبط با آن در دیگر بخش های وب سایت کمک بگیرید. برای آشنایی با دلایل برفک بستن لوله برگشت کولر گازی و چگونگی رفع این مشکل، از شما دعوت می کنیم به ادامه مطلب توجه کنید.
به طور کلی عوامل بسیاری موجب یخ زدن یا تشکیل برفک در اجزای کولر گازی و اسپلیت می شوند. مثلا اگر جریان هوا به درستی در لوله ها و کویل ها وجود نداشته باشد، ممکن است این بخش ها دچار برفک زدگی شوند. آلودگی و انسداد فیلترها بر اثر نفوذ گرد و خاک و چربی هم دلیل دیگر برف زدن لوله برگشت کولر گازی به شمار می روند.
شاید جالب باشد بدانید که اگر کولر گازی شما گاز کافی نداشته باشد، ممکن است لوله ها یا کندانسور آن یخ بزنند. خرابی قطعاتی مثل ترموستات، سنسورها شیر برقی و … نیز باعث ایجاد یخ یا برفک در کولر و اسپلیت، به ویژه مدل های سرمایشی-گرمایشی می شود. در زیر هریک از این دلایل را بیشتر بررسی می کنیم.
روند کاری اسپلیت و کولر گازی به این ترتیب است که با گرفتن دمای محیط، دما را کاهش داده و موجب خنک شدن محل می شوند. اگر سیستم تهویه مطبوع شما به طور صحیح جریان هوا را از روی اواپراتور عبور ندهد، این تبادل گرما اتفاق نمی افتد و گاز فریون نمی تواند بخوبی گرما را از خانه خارج کند. در نتیجه به مرور دمای گاز کاهش پیدا کرده و لوله ها یخ می زنند.
از دیگر دلایل برف زدن لوله برگشت کولر گازی، خرابی قطعه ای به نام فن بلوور است. این قطعه هوای گرم را به داخل پنل کشیده و با تماس با کویل های اواپراتور سرد، آن را به هوای سرد تبدیل می کند. اگر فن بلوور نتواند هوای سرد را به راحتی از روی کویل های داخلی (اواپراتور) تخلیه کند، پنل داخلی شروع به یخ زدن می کند و شاهد ایجاد دانه های برفک و بلورهای یخ روی کولر و بخش های مختلف آن خواهیم بود.
فیلترهای کولر گازی پس از مدتی آلوده و مسدود می شوند. این مسئله باعث می شود که مکش هوا به درستی انجام نشود و به دنبال آن قطعاتی همچون فن بلوور و اواپراتور درست کار نکنند. در نتیجه لوله برگشت یا دیگر بخش های کولر یخ می زنند.
اگر کولر گازی شما به هر دلیلی مانند نشتی گاز فریون یا جا به جایی نادرست و … کمبود گاز داشته باشد و از گاز کافی برخوردار نباشد، سیکل سرمایش با مشکل مواجه می شود. در این شرایط، برف زدن لوله برگشت کولر گازی اتفاق عجیبی نیست و ممکن است شاهد بروز آن باشید.
زمانی که هوای بیرون نسبتا سرد است، سعی کنید که از حالت فن کولر گازی استفاده کنید. اگر در این شرایط از حالت سرمایش استفاده کنید، لوله ها و به طور کلی سیکل کولر یخ می زند.
خرابی قطعات هم دلیل دیگر برف زدن لوله برگشت کولر گازی است. اگر قطعاتی همچون فرماند، سنسور بیرونی، شیر برقی و… از کار بیفتند، کولر درست کار نکرده و اجزای آن یخ یا برفک می زنند.
اگر لوله مویی یا قطعاتی مانند شیربرقی کولر گازی یا لوله های ارتباطی گرفتگی داشته و یا مسدود باشند، ممکن است لوله ها، کمپرسور و یا کندانسور یخ بزنند.
تیم تعمیرات کولر گازی در مرکز سخت افزار ایران برای برطرف کردن مشکل برف زدن لوله برگشت کولر گازی، اقدامات زیر را انجام می دهند:
توصیه می کنیم برای رفع این مشکل و رهایی از آن، با تکنسین های مجرب تعمیرات اسپلیت و کولر گازی مشورت کرده و از آنها کمک بگیرید.
در بخش مقالات سایت نمایندگی تعمیر کولر گازی، مطالب جامع و کاملی در خصوص مشکلات این دستگاه و نحوه برطرف کردن آنها قرار داده شده است.
شعبه امیرآباد ( اکسپرس ) : اتوبان جلال ال احمد - روبروی دانشگاه تربیت مدرس - نرسیده به چمران شمال - خیابان حبیب الله زنجانی (پروانه) - کوچه چهارم - پلاک 9
شعبه مرکزی : ستارخان – بین شادمهر و بهبودی – کوچه نجاری – پلاک ۱۸ – طبقه همکف
شعبه فرجام : خیابان فرجام غربی – بین اتوبان باقری و سراج – پلاک 201 -ساختمان مرکز سخت افزار ایران
شعبه پیروزی: خیابان پیروزی – سه راه سلیمانیه – خیابان شاه آبادی – رو به روی مسجد یاسین – پلاک۳۵۵
شعبه ولیعصر: میدان ولیعصر – نبش کوچه شقایق – ورودی اداری A مجتمع ایرانیان – طبقه اول – واحد ۱۹
شعبه کرج: کرج – شاهین ویلا – خیابان نهم غربی – نبش کوچه قنات – ساختمان زاگرس – طبقه چهارم
شعبه مشهد:ملک آباد – فرهاد ۲۲ – مجتمع نسترن – طبقه دوم – واحد ۸ ( جنب رستوران پسران کریم)