تلویزیون ال سی دی

تلویزیون ال سی دی اولین نوع از نمایشگرهایی بودند که در ضخامت های کم وارد بازار شدند و دست طراحان را برای طراحی انواع صفحه نمایش های باریک و فوق باریک به همراه کیفیتی فوق العاده ، باز کردند ؛ اما ممکن است مانند هر کاربری برای شما نیز سوال ایجاد شود که به طور کلی تلویزیون LCD چیست؟ و یا در ساخته شدن تلویزیون ال سی دی از چه تکنولوژی استفاده شده است ؛ که ما در ادامه این مطلب همه این موارد را برای شما توضیح خواهیم داد.

تلویزیون ال سی دی

تعریف تلویزیون ال سی دی

تلویزیون ال سی دی یا Liquid Crystal Display یک نمایشگر نوری بوده که بر پایه خصوصیات نوری کریستال مایع در ولتاژهای مختلف ساخته می شود. کریستال مایع حالتی از ماده بوده که با خصوصیات دوگانه جامد و مایع است و بین صفحات شیشه ای پلاریزه شده قرار می گیرد و نور را با توجه به ولتاژ وارد شده از خود عبور می دهد.

باید بدانید که کریستال مایع به کار رفته شده در بین سطوح تلویزیون های ال سی دی ، ماده ای سمی است و در صورت تماس دست با کریستال مایع درون LCD شکسته ، باید بی درنگ دست ها را با آب و صابون شست.

این مقاله برای شما مفید است : سیاه شدن تصویر تلویزیون

نحوه عملکرد تلویزیون ال سی دی

تلویزیون LCD با چراغی به نام بک لایت ، تولید نور کرده و از این طریق پیکسل های تصاویر را به صورت الکترونیکی خاموش و روشن می کند ؛ به عبارتی دیگر از این طریق تلویزیون ال سی دی می تواند پیکسل ها را تحت کنترل داشته باشد و تصاویر را بر روی صفحه به نمایش در آورد.

همچنین تلویزیون ال سی دی از شبکه های نمایش با ماتریکس فعال یا نمایشگر ترانزیستوری ( TTF ) برای مدیریت پیکسل ها استفاده می کنند به این صورت که در نمایشگرهای با ماتریکس فعال ، جریان می تواند سریع تر قطع و وصل شود و پیکسل ها برای نمایش تصویر تحت کنترل در آیند.

اینجا تلویزیونت حرفه ای تعمیر میشه : تعمیر تلویزیون در مرکز سخت افزار ایران

انواع تلویزیون های ال سی دی

  1. کریستال مایع تابیده یا Twisted Nematic (TN) ، این مدل از تلویزیون های LCD نسبت به بقیه نمایشگرها ارزان تر بوده و زمان واکنش بالایی دارند ؛ اما نمایشگرهای TN نرخ کنتراست کم ، کنتراست رنگ پایین و نمود زاویه های کم کیفیت تری دارند.
  2. پنل های In Panel Switching Displays (IPS) که با نام نمایشگرهای سوئیچ کننده درون پنل نیز شناخته می شوند ؛ این نوع از تلویزیون های ال سی دی دارای نرخ کنتراست ، نرخ کنتراست رنگ و نمود زاویه ای بهتری نسبت به نمایشگرهای TN هستند.
  3. پنل Vertical Alignment Panel (VA) که با نام نمایشگر چینش عمودی نیز شناخته می شوند ؛ این نمایشگر نسبت به تلویزیون های TN و IPS دارای کیفیت متوسطی است و بین این دو نوع تلویزیون قرار می گیرد.
  4. پنل Advanced Fringe Filed Switching (AFFS) که با نام سوئیچ کننده پیشرفته در حاشیه پنل نیز شناخته می شود ؛ این نمایشگر نسبت به IPS عملکرد بهتری داشته و دارای بهترین کیفیت در نرخ تولید رنگ است.

مزایای تلویزیون ال سی دی

  1. تلویزیون LCD نسبت به تلویزیون های قدیمی تر مانند پلاسما ، قادر به نمایش پیکسل بیشتری هستند.
  2. مصرف برق تلویزیون LCD نسبت به مدل های قدیمی تر خود ف پایین تر است.
  3. وزن تلویزیون ال سی دی نیز نسبت به مدل های قدیمی بسیار پایین تر بوده از این رو حمل و نقل یا جا به جایی آن نسبت به مدل های قدیمی ، بسیار راحت تر است.
  4. روشنایی بیشتر و وضوح بالاتر تصاویر در تلویزیون ال سی دی یکی دیگر از مزایای این تلویزیون است.
  5. این دستگاه ها نسب به سری های قدیمی تر ، حرارت کتری تولید می کند.
  6. در ارتفاعات بالاتر نیز می توانند نصب شوند و مشکلی در نمایش تصویر ندارند.
  7. در تلویزیون LCD شما شاهده پدیده Burn-in static image نخواهید بود.
  8. دارای طول عمر بیشتری نسبت به تلویزیون های پلاسما هستند.. ( باید بدانید که طول عمر یک صفحه نمایش زمانی است که روشنایی آن به نصف مقدار اولیه خود کاهش یابد.)

اینو بخون حتما به کارت میاد : لکه سیاه روی تلویزیون

معایب تلویزیون ال سی دی

در تلویزیون LCD برخلاف پلاسما مشکل زمان پاسخ دهی وجود دارد. یعنی مدت زمانی طول می کشد تا تلویزیون ال سی دی بتواند یک فریم را جایگزین فریم قبلی کند و همین موضوع باعث می شود تا این دستگاه هنگام پخش تصاویر دارای صحنه های سریع ، دچار مشکل شده و یک سایه از فریم قبلی روی صحنه باقی بماند.

5/5 (1 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تعمیر تلویزیون ال جی در محل
نمایندگی تعمیر تلویزیون ال جی در تمامی مناطق ایران
پست های اخیر