حتما برای شما هم پیش آمده که هنگام خرید لپ تاپ اطلاعاتی از سیستم مورد نظر نداشته باشید و به همین دلیل برایتان این سوال ایجاد شود که چه طور مشخصات لپ تاپ را تشخیص دهیم و یا اینکه چه راه هایی برای تشخیص مشخصات لپ تاپ وجود دارد.
باید بدانید که روش های مختلفی برای تشخیص مشخصات لپ تاپ وجود دارد که از طریق همه ی این روش ها می توانید اطلاعات دقیقی از سیستم مورد نظر خود بدست آورید تا در هنگام خرید دچار سردرگمی نشده و یا گرفتار کلاهبرداری برخی افراد نشوید. برای آموزش های بیشتر به سایت امداد کار مراجعه کنید.
روش های تشخیص مشخصات لپ تاپ
استفاده از دستور dxdiag
یکی از سریع ترین راه های تشخیص مشخصات لپ تاپ ، استفاده از دستور dxdiag در ویندوز است. در واقع با کمک این دستور بدون آنکه دانش فنی خاصی داشته باشید می توانید مشخصات لپ تاپ مورد نظر خود را بدست آورید. برای استفاده از این روش کافیست به صورت زیر عمل کنید:
- دکمه های win+R را به طور همزمان از روی کیبورد فشار دهید.
- حال یک پنجره برای شما باز می شود که باید در آن عبارت dxdiag را بنویسید.
- سپس بر روی OK کلیک کنید.
- اکنون یک پنجره جدید برای شما باز می شود که می توانید در آن مشخصات لپ تاپ مورد نظر خود را مشاهده کنید. ( این مشخصات شامل اطلاعاتی مانند: سیستم عامل ، پردازنده ، حافظه و کارت گرافیک است.)
استفاده از System Information برای فهمیدن مشخصات لپ تاپ
یکی از راه هایی که می توان در پاسخ به سوال “چگونه مشخصات لپ تاپ را بفهمیم؟” به آن اشاره کرد ، استفاده از System Information است. که برای این کار باید مطابق مراحل زیر عمل کنید:
- روی گزینه Start در ویندوز کلیک کنید.
- در قسمت جست و جو عبارت System Information را وارد کنید.
- گزینه Components را انتخاب کنید.
- حال از زیر منوی system Information روی عبارت System Summary کلیک کنید.
- اکنون در صفحه باز شده می توانید اطلاعات کاملی را از سیستم مورد نظر خود بدست آورید که همراه این اطلاعات نام و مدل لپ تاپ نیز ذکر شده است.
استفاده از Device Manager برای فهمیدن مشخصات لپ تاپ
یکی دیگر از راه های فهمیدن مشخصات لپ تاپ استفاده از بخش Device Manager است که برای برای به کارگیری این روش باید به صورت زیر عمل کنید:
- بر روی گزینه Start در ویندوز کلیک کنید.
- در قسمت جست و جو عبارت Device Manager را بنویسید.
- حال در بخش System Devices به دنبال گزینه ای با نام System Board یا Motherboard بگردید.
- سپس بر روی یکی از گزینه های فوق کلیک راست کرده و در منوی باز شده بر روی Properties کلیک کنید.
- اکنون یک پنجره با نام device Instance path برای شما باز می شود که می توانید اطلاعات مختلف لپ تاپ مورد نظر خود را در آنجا مشاهده کنید.
استفاده از Command Prompt برای فهمین مشخصات لپ تاپ
پنجره Command Prompt نیز یکی دیگر از روش های تشخیص مشخصات لپ تاپ است که باید در آن یک کد دستوری وارد کنید. برای استفاده از این روش باید مطابق مراحل زیر عمل کنید:
- عبارت Command Prompt در بخش جست و جو یا همان search لپ تاپ بنویسید.
- در پنجره باز شده دستور wmic csproduct get name را وارد کنید.
- اکنون می توانید نام ، مدل و مشخصات دیگر لپ تاپ را مشاهده کنید.
استفاده از نرم افزار برای فهمیدن مشخصات لپ تاپ
باید بدانید که برای فهمیدن مشخصات لپ تاپ ، نرم افزارهای مختلفی در اینترنت وجود دارند که یکی از معروف ترین آنها نرم افزار CPU-Z است. این نرم افزار ، اطلاعات جامعی درباره مشخصات سیستم به شما ارائه می دهد که شامل اطلاعات پردازنده ، حافظه رم ، مادربورد و کارت گرافیک می شود.
برای تشخیص مشخصات لپ تاپ به کمک نرم افزار CPU-Z باید مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- ابتدا برنامه CPU-Z را از سایت رسمی خود این برنامه دانلود کنید. یا به یکی از سایت های معتبر ایرانی مراجعه کرده و از آنجا این نرم افزار را دانلود کنید.
- حال طبق دستوراتی که برای نصب وجود دارد پیش بروید.
- بعد از نصب و اجرای برنامه ، یک صفحه اصلی برای شما باز می شود که در آنجا می توانید اطلاعات مربوط به پردازنده ، حافظه RAM و مشخصات مادربورد را مشاهده کنید.
نکته: برای مشاهده اطلاعات کارت گرافیک لپ تاپ مورد نظر خود باید به بخش Graphics بروید ؛ همچنین برای کسب اطلاعات دقیق تر از سیستم مورد نظر می توانید به بخش های مختلف CPU-Z بروید.