احتمالا شما هم تا به حال درباره برد پاور تلویزیون شنیده اید یا دست کم یک بار نیاز شده تا با یک تکنسین در رابطه با این قطعه صحبت کنید. اما حتما برای شما نیز این سوال مطرح شده که برد Power تلویزیون چیست و اصلا این قطعه چه کاربردی در تلویزیون دارد ؛ با مطالعه ی این مقاله ، به طور کامل با برد پاور و نحوه تعمیر برد پاور و تعویض پاور آشنا خواهید شد. تعمیر تلویزیون در سریع ترین زمان و با بالاترین کیفیت در امدا کار .
برد پاور یا برد تغذیه تلویزیون چیست ؟
برد پاور تلویزیون که با نام برد تغذیه نیز شناخته می شود قطعه ای است که وظیفه تامین ولتاژ تمامی اجزای دیگر را برعهده دارد. در واقع برد تغذیه تلویزیون از طریق تبدیل جریان AC به DC ، ولتاژ مورد نیاز قطعات دیگری مانند: مین برد ، فلت ، بردهای آدرس ، بک لایت و پنل را تامین می کند.
برد Power تلویزیون شامل دو قسمت اولیه و ثانویه بوده که در قسمت اولیه آن ، جریان با قدرت 220 ولت وارد شده و در قسمت ثانویه همین جریان تبدیل به DC با قدرت های 5 ، 12 یا 24 ولت می شود. طبق همین گفته ها به این نتیجه می رسیم که مواردی مانند نوسان برق چقدر می تواند بر روی عملکرد برد Power تلویزیون تاثیرگذار باشد.
اجزای مختلف برد پاور تلویزیون
باید بدانید ، خود برد تغذیه تلویزیون از چندین قطعه مختلف تشکیل شده که هر کدام هم وظیفه خاصی را بر عهده دارند. این قطعات عبارتند از:
- مدار پل : این مدار شامل اجزایی مانند خازن صافی و دیود بوده و وظیفه تبدیل جریان AC به DC را برعهده دارد.
- محافظ ورودی : این قطعه همانطور که از نامش هم پیداست ، وظیفه محافظت از برد و تلویزیون را برعهده دارد. به عبارتی دیگر این قطعه داخل دستگاه همانند یک فیوز عمل می کند و در صورت بروز نوسانات می تواند تا حد زیادی از بقیه سیستم محافظت کند.
- مدار استارت آپ : در این بخش حدود یک تا سه مقاومت با ظرفیت بالا وجود دارد ؛ و این مقاومت ها در مسیر ولتاژ DC قرار می گیرند.
- مدار نوسان ساز : که دارای آی سی پاور است.
- مدار محافظ : که وظیفه آن محافظت از تلویزیون در برابر مواردی همچون نوسانات ، جریان های اضافی و حرارت است.
- خازن صافی
- پل دیود
- فیوز
- ترانسفورمر سوئیچینگ
- آی سی
تعمیر برد Power تلویزیون
همانطور که در بالاتر هم گفته شد ، برد پاور تلویزیون دارای اجزای مختلفی بوده که همه آنها می توانند در اثر دلایل گوناگون دچار خرابی شده و عملکرد این قطعه را مختل کنند. در چنین شرایطی نیز باید برای درست کردن برد Power تلویزیون خود اقدام کنید. اما قبل تعمیر این قطعه بهتر است با عوامل خرابی برد تغذیه تلویزیون و نشانه های خرابی این قطعه به خوبی آشنا شوید.
علائم خرابی برد پاور تلویزیون
- روشن نشدن تلویزیون
- خاموش شدن ناگهانی دستگاه
- با تاخیر روشن شدن دستگاه
- پرش تصویر
- چشمک زدن چراغ پاور ( در این حالت معمولا چراغ به رنگ سبز یا آبی درمی آید.)
دلایل خرابی برد پاور تلویزیون
- نوسان برق
- استفاده از قطعات بی کیفیت مانند کابل
- حرارت
- روشن ماندن زیاد تلویزیون
- پخش صدا بدون تصویر
مراحل تعمیر برد پاور تلویزیون
حال که با علائم و دلایل خرابی برد تغذیه تلویزیون آشنا شدید ، می توانید به سراغ تعمیر این قطعه بروید. اما باید بدانید که درست کردن برد پاور تلویزیون کاری تخصصی بوده و نیاز به یک تکنسین ماهر دارد. به طور کلی مراحل تعمیر برد Power تلویزیون به صورت زیر است:
- دستگاه خاموش کرده و دوشاخه را از پریز برق بکشید.
- تلویزیون روی یک سطح صاف و نرم قرار دهید.( در این حالت باید صفحه نمایش رو به زمین باشد.)
- پیچ های قاب تلویزیون را باز کنید.
- اکنون برد پاور تلویزیون پیدا کرده و اتصالات مربوطه را با دقت جدا کنید. ( توجه داشته باشید که برد پاور تلویزیون ، قطعه ای مستطیل شکل و سبز رنگ است.)
- در این مرحله از تعمیر برد Power تلویزیون باید مواردی مانند : اثر سوختگی ، دود و یا باد کردن خازن را بررسی کنید. البته عیب یابی این قطعه گاهی به همین سادگی هم نبوده و نیاز است تا از ابزارهایی مانند مولتی متر نیز استفاده شود.
- در آخر و پس از بررسی و رفع ایراد موجود ، باید قطعه سرجای خود قرار داده و تمامی اتصالات آن را نیز به خوبی ببندید.
تعویض برد Power تلویزیون
گاهی برد تغذیه تلویزیون و یا اجزای آن به حدی دچار خرابی می شوند که دیگر نمی توان آنها را تعمیر کرد. در چنین شرایطی تنها راه حل ممکن ، تعویض این قطعه است. مراحل عوض کردن برد پاور تلویزیون نیز درست همانند تعمیر آن بوده ؛ با این تفاوت که بعد بیرون آوردن قطعه باید یک مدل جدید جایگزین آن کنید.
هزینه تعمیر پاور تلویزیون
هزینه تعمیر پاور تلویزیون به عوامل متعددی بستگی داشته و متغیر است. یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار، نوع مشکل است. اگر مشکل فقط در قسمت پاور باشد، هزینه تعمیر کمتر از حالتی است که نیاز به تعویض قطعات داخلی یا تعمیرات پیچیدهتر میباشد. برند تلویزیون نیز نقش مهمی در تعیین هزینه تعمیر ایفا میکند؛ به طوری که برخی برندها مانند سامسونگ و الجی قطعات گرانتری دارند که هزینه تعمیرات را بالا میبرد.
علاوه بر این، اگر نیاز به تعویض قطعاتی مانند منبع تغذیه یا سایر اجزای داخلی باشد، هزینهها به طور قابل توجهی افزایش مییابد. هزینه نیروی کار نیز متغیر است و بسته به تجربه و شهرت تعمیرکار متفاوت است. برای دریافت اطلاعات دقیقتر و مقایسه قیمتها، توصیه میشود با چند تعمیرکار محلی تماس بگیرید و از آنها برآورد هزینه بگیرید. این کار به شما کمک میکند تا بهترین گزینه را انتخاب کنید و از خدمات با کیفیت بهرهمند شوید.