اگر شما هم قصد افزایش کیفیت تصویر و یا شخصی سازی آن را دارید ولی نمی دانید که چطور تنظیمات تصویر تلویزیون خود را تغییر دهید ، این مقاله می تواند مشکل شما را به طور کامل حل کند. باید بدانید گزینه های زیادی برای تنظیم تصویر تلویزیون وجود دارد که با ایجاد تغییر در هر کدام از آنها می توانید به آن کیفیتی که می خواهید نزدیک تر شوید.
گزینه هایی که در ادامه برای شما توضیح می دهیم در همه مدل ها و برندها وجود دارند ؛ یعنی مهم نیست دستگاه شما ساخت کدام کمپانی باشد ، فقط کافیست وارد منوی آن شده و بعد به قسمت تنظیمات تصویر بروید. امکان دارد این گزینه در مدل های مختلف دارای نام TV picture settings و یا تنظیمات اصلاح تصویر نیز باشد. تخصصی ترین مرکز تعمیر تلویزیون در امیر آباد تهران، با تکنسینهای مجرب و تجهیزات پیشرفته آماده ارائه خدمات است.
گزینه های مربوط به نور و رنگ در تنظیمات تصویر تلویزیون
در تنظیمات تصویر تلویزیون ، گزینه هایی وجود دارد که با تغییر آنها می توانید نور و یا رنگ تصویر در حال نمایش را تغییر دهید. همانطور که گفته شد این موارد در همه برندها و مدل ها وجود دارند و آشنایی با آنها می تواند انتظارات شما از دستگاه تان را برآورده کند.
این مقاله را از قلم نیندازید : کمرنگ شدن تصویر تلویزیون
روشنایی از تنظیمات تصویر تلویزیون
این مورد که با نام Brightness نیز شناخته می شود ، برای کمتر کردن سیاهی های تصویر و افزایش روشنایی آن مورد استفاده قرار می گیرد. میزان این گزینه را تا جایی افزایش یا کاهش دهید که جزئیات تصویر از بین نرود. برای اینکه راحت تر متوجه عملکرد این گزینه در قسمت تنظیمات اصلاح تصویر تلویزیون شوید ، کافیست روی یک المان تیره در صفحه متمرکز شوید و بعد با افزایش یا کاهش روشنایی ببینید آن المان دچار چه تغییراتی می شود.
نکته: معمولا سطح روشنایی مورد قبول در همه تلویزیون ها برابر 50% است. همچنین باید بدانید ، در مراکز فروش معمولا میزان روشنایی روی بیشترین حالت خود قرار دارد. اما اگر می خواهید رنگ ها را طبیعی تر مشاهده کنید و از طرفی هم هزینه های مصرف برق خود را کاهش دهید ، بهتر است میزان Brightness کمتر کنید.
نور پس زمینه
نور پس زمینه یا Backlight یکی دیگر از ویژگی های است که در قسمت TV picture settings وجود دارد. با کمک این ویژگی می توان روشنایی کل تصویر را کنترل کرد. هر چقدر نور پس زمینه بیشتر شود ، تصویر نمایش داده شده نیز روشن تر می شود. میزانی که باید برای نور پس زمینه انتخاب کنید کاملا به محیط اطراف خودتان و روز یا شب بودن بستگی دارد ؛ که برای راحتی کار می توانید این گزینه را روی حالت خودکار قرار دهید تا دستگاه در ساعات مختلف شبانه روز ، به طور اتوماتیک خودش نور پس زمینه را مطابق با محیط تغییر دهید.
نکته: در این قسمت گزینه ی دیگری با عنوان صرفه جویی وجود دارد که با انتخاب آن در ساعاتی از روز ، نور پس زمینه کاهش می یابد. همچنین اگر دستگاه شما از نوع OLED است ، با ایجاد تغییرات در Backlight، نور پس زمینه مربوط به پنل کم یا زیاد می شود.
رنگ
رنگ یا Color نیز یکی دیگر از مواردی است که هنگام تنظیم تصویر تلویزیون می توانید به سراغ آن بروید. برای کار با این قسمت نیز باید یک صفحه رنگارنگ و با کیفیت انتخاب کنید و بعد مطابق با آن چیزی که خودتان می خواهید میزان Color را تعیین کنید.
کنتراست داینامیک
کنتراست داینامیک ( Contrast Dynamic ) ویژگی است که به کمک آن می توان تفاوت بین نواحی روشن و تاریک صفحه را تصحیح کرد. در واقع با کاهش کنتراست داینامیک ، نویز تصویر نیز کمتر می شود و رنگها هم با وضوح بیشتری نمایش داده می شوند. بنابراین هنگام تنظیم تصویر تلویزیون اگر این قابلیت را غیرفعال کنید ، تصاویر به واقعیت نزدیک تر شده و میزان وضوح و شفافیت آنها نیز افزایش می یابد.
شارپ نس
مورد دیگری که در قسمت تنظیمات تصویر تلویزیون موجود است و باید با آن آشنا شوید ، شارپ نس (Sharpness ) نام دارد. این قابلیت با میزان محوی اشیاء ، برجستگی و شفافیت تصویر ارتباط دارد. وکار کردن با آن جزو ساده ترین و رایج ترین روش هایی بوده که برای افزایش کیفیت تصویر استفاده می شود. Sharpness ، قابلیتی است که به کمک آن می توان تصویر را محو یا لبه دار کرد. به عبارتی دیگر با افزایش میزان این گزینه ، تصویر در حال پخش ، تیزتر و لبه دارتر می شود.
نکته: توجه داشته باشید ، میزان شارپ نس نباید خیلی زیاد باشد زیرا با گذشت زمان می تواند به چشمان شما آسیب برساند.
-
تعادل رنگ در تنظیمات تصویر تلویزیون
تعادل رنگ ( Tint) ، همانطور که از نامش پیداست مربوط به تعادل بین رنگ های تلویزیون است. البته همانطور که می دانید رنگ های موجود در انواع مانیتورها از نوع RGB هستند.در این قسمت هنگام تنظیم تصویر تلویزیون هر چقدر به R50 نزدیک تر شوید ، رنگهای تناژ قرمز قوی تر می شوند و هر چقدر هم به G50 نزدیک تر شوید ، رنگ های با تناژ سبز قوی تر می شوند.
اصلاح کننده یا نسبت بهینه رنگ ها
این ویژگی که با نام Color Corrector نیز شناخته می شود از دیگر گزینه های موجود در قسمت TV picture settings بوده و با تغییر آن می توان درک بصری بهتر نسبت به رنگ های در حال نمایش پیدا کرد.
گزینه های مربوط به تنظیم تن تصویر در تلویزیون
موارد دیگری که در قسمت تنظیمات تصویر تلویزیون وجود دارند و با تغییر آنها کیفیت تصویر تلویزیون شما نیز افزایش یا کاهش می یابد ، گزینه های مربوط به تنظیم تن تصویر هستند ؛ این لیست معمولا زیر مجموعه عنوان Color Tone بوده و خود دارای چهار حالت مختلف زیر است.
- Standard : فعال بودن آن هیچ رنگی به بقیه رنگ ها اضافه نمی کند.
- Cool : رنگ ها را خنک تر نمایش می دهد و آنها را به رنگ آبی نزدیک تر می کند.
- Warm : رنگ ها را گرم تر نمایش می دهد و آنها را به رنگ قرمز نزدیک تر می کند.
گزینه های مربوط به حالات تصویر
حالت تصویر نیز مجموعه ای دیگر بوده که در قسمت تنظیمات تصویر تلویزیون قرار دارد. این مجموعه خود شامل موارد مختلفی است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
- حالت استاندارد : این حالت پیش فرض بوده و برای اکثر محیط ها مناسب است.
- حالت پویا : فعال کردن آن باعث می شود تا تصاویر در محیط های روشن ، واضح تر دیده شوند.
- حالت طبیعی : فعال کردن آن از میزان نورهایی که به چشم آسیب می رسانند ، می کاهد.
- حالت سینما یا فیلم : برای تماشای فیلم و یا سریال در یک محیط تاریک مناسب بوده و با انتخاب آن ، میزان Brightness کاهش می یابد.
- حالت ورزش ، فوتبال یا کریکت : از دیگر گزینه های موجود در قسمت TV picture settings بوده که با روشن کردن آن می توان تصاویر در حال حرکت با سرعت زیاد را واضح تر تماشا کرد.
- حالت بازی : این گزینه نیز مختص افرادی است که می خواهند به تلویزیون خود ، کنسول بازی وصل کنند.
- حالت هوشمند : این گزینه در تلویزیون های نسل جدید وجود دارد و با فعال کردن آن ، دستگاه به طور خودکار بهترین حالت و تنظیم ممکن را برای نمایش انتخاب می کند.
بیشتر بخوانید : چطور تلویزیون سونی را به تنظیمات کارخانه برگردانیم
اندازه های مختلف تصویر
لیست دیگری که در قسمت تنظیمات اصلاح تصویر موجود است ، اندازه های تصویر بوده که با انتخاب هر کدام از گزینه های آن ، اندازه محتوای در حال پخش تغییر کرده و در نتیجه کیفیت آن نیز تغییر می کند. این نسبت ابعاد عبارتند از:
- 16:9 : تصاویر را نسبت به صفحه ، گسترده تر نمایش می دهد.
- Custom : نسبت ابعاد را می توانید خودتان به صورت دستی تعیین کنید.
- 4:3 : تصویر را به صورت ناقص و یا نسبت استاندارد کم نمایش می دهد.
- Fit To Screen : تصویر به طور کامل نمایش داده می شود و هیچ یک از قسمت های آن بریده و یا اصطلاحا Crop نمی شود.