چگونه صدای فن لپ تاپ را کاهش دهیم؟

صدای کار کردن معمولی فن لپ تاپ که اغلب بعد از استفاده های طولانی مدت آغاز می شود، به تدریج در پس زمینه قرار می گیرد و به آن عادت می کنیم. اما طبیعی است وقتی این صدا به طرز عجیبی افزایش پیددا می کند و همزمان گرمای زیادی را هم زیر دستمان حس می کنیم، نگران شویم. در این مطلب می خواهیم به روش های کاهش صدای زیاد فن لپ تاپ بپردازیم.

فعالیت طولانی مدت لپ تاپ یا پردازش فعالیت های سنگین مثل اجرای برخی بازی ها یا رندرگیری و تولید محتوا باعث گرم شدن لپ تاپ می شوند. وجود فن داخل لپ تاپ و شیارها ی حفره هایی که روی بدنه لپ تاپ قرار دارند نیز برای خنک کردن دستگاه و تهویه هواست. اما اگر فن غیر از صدای معمول خود، صداهای عجیب دیگر هم تولید کند باید چه کنیم؟

کاهش صدای فن لپ تاپ

کاهش صدای فن لپ تاپ | ملاحظات

اگر حس می کنید فعالیت فن لپ تاپ تان غیر معمول است و صدای عجیبی می دهد، قبل از اینکه به وجود مشکل از ناحیه خود دستگاه شک کنید، باید شرایط محیطی خود را بررسی کنید. شاید راه کاهش صدای فن لپ تاپ تان همین باشد:

  • گاهی اوقات تهویه هوا و کاهش دمای دستگاه به اندازه کافی برای فن سخت می شود، بنابراین به دمای محیطی که در آن با لپ تاپ کار می کنید دقت کنید تا بیش از حد گرم نباشد. همچنین قرار گرفتن لپ تاپ زیر نور مستقیم آفتاب، می تواند باعث داغ شدن مضاعف دستگاه و سخت شدن کار فن شود.
  • اگر حفره ها یا شیارهای روی بدنه لپ تاپ پوشیده شوند و امکان عبور هوا از آن ها نباشد، شرایط برای فن سخت تر می شود. بنابراین تا حد امکان از قرار دادن لپ تاپ روی سطح های نرم مانند تخت یا مبل خودداری کنید. علاوه بر این می توانید با استفاده کول پد یا پایه های لپ تاپ، دستگاه را در سطح بالاتری قرار دهید تا حرارت آن به خوبی تخلیه شده و به فن فشار نیاید.
  • قبل از باز کردن برنامه های متعدد و مختلف یا استفاده از برنامه ها و بازی ها سنگین، به سخت افزار لپ تاپ خود دقت کنید. اجرا کردن برنامه هایی که سنگین از توان سخت افزار دستگاه شما باشند می تواند باعث داغ شدن قطعات داخلی آن شود و به لپ تاپ آسیب بزند.

اینو بخون حتما به کارت میاد : انواع فن لپ تاپ

کاهش صدای فن لپ تاپ | سیستم تکانی!

یکی از نکات مهمی که در بخش قبل به آن اشاره شد، مسدود شدن شیارهای تهویه هوا بود. در این رابطه باید به این نکته اشاره کنیم که ممکن است گاهی این دریچه ها حتی در صورت قرار گرفتن لپ تاپ روی سطح سفت و صاف یا حتی روی کول پد، مسدود شوند و فن را به زحمت بیندازند.

یکی از نکاتی که باید برای کاهش صدای فن لپ تاپ و سلامت کلی دستگاه رعایت کنید، تمیز کردن شیارهای تهویه هوا و در صورتت نیاز گردگیری خود فن است. اگر لپ تاپ خود را زیاد بیرون می برید یا آن را مدام روی میز و مخصوصا نزدیک پنجره قرار می دهید، بهتر است هر 6 ماه یکبار، شیارها و فن دستگاه را گردگیری کنید.

مرحله دوم سیستم تکانی، مرحله نرم افزاری است. باز بودن برنامه ها، پنجره ها و ویجت های مختلف به صورت همزمان باعث وارد شدن فشار به RAM و CPU و تولید گرمای بیشتر می شود. برای بستن برنامه ها یا پنجره هایی که در پس زمینه فعال می مانند یا پنجره هایی که به دلایل مختلف با کلیک روی ضرب در بسته نمی شوند؛ از Task manager استفاده کنید.

برای باز کردن این پنجره، کلیدهای ترکیبی Ctrl + Alt + Delete را فشار دهید و از صفحه ای که باز می شود گزینه Task manager را انتخاب کنید. سپس در این پنجره روی برنامه های اضافی کلیک راست کرده و با انتخاب End task آن را ببندید.

کم کردن صدای فن لپ تاپ | کارهای ممنوعه!

زیاد شدن صدای فن و استمرار تقریبا طولانی این حالت، یک نشانه است، نه یک بیماری.  با این حال در برخی منابع می بینیم که به انجام کارهایی از پایین آوردن سرعت فن از طریق نرم افزار اشاره شده یا غیر فعال کردن ویژگی ها و عملکردهای خودکاری مطرح شده که ممکن است باعث پایین آمدن امنیت دستگاه شده، یا با کمتر کردن فعالیت فن سبب سوختگی قطعات مختلف شوند.

بنابراین با توجه به نکاتی که در بخش های قبل گفته شد برای کاهش صدای فن لپ تاپ تلاش کنید. در صورتی که این روش ها برای حل این مسئله کافی نبودند، با مراجعه به متخصصان نسبت به تعویض و تعمیر فن لپ تاپ یا حل مسئله دیگری که ممکن است باعث این مسئله شده باشد، اقدام کنید.

5/5 (1 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تعمیر تلویزیون ال جی در محل
نمایندگی تعمیر تلویزیون ال جی در تمامی مناطق ایران
پست های اخیر